Universiteit Leiden
Studieadviseur
De studieadviseur van jouw opleiding is de expert op het gebied van je studie. Bij hem/haar kun je terecht als je hulp of advies nodig hebt. Loop je tijdens je studie tegen uitdagingen aan, of heb je te maken met persoonlijke omstandigheden die je welzijn of studievoortgang beïnvloeden? Jouw studieadviseur is vaak het eerste aanspreekpunt.
Trainingen en workshops
Bezoek de website voor een actueel overzicht van workshops, cursussen en ondersteuningsgroepen, onder andere over zelfvertrouwen, uitstelgedrag, stress en scriptie schrijven. Ook de POP-corner van jouw faculteit organiseert diverse workshops om je weg in het studentenleven te vinden.
E-health
Wil je zelf aan de slag met je (mentale) welzijn? Maak als student van de Universiteit Leiden gratis gebruik van één van de E-health modules. Gezondeboel is een toegankelijk en anoniem platform waar trainingen, Virtual Reality en vragenlijsten samenkomen. Daarnaast biedt Caring Universities verschillende zelfhulpprogramma’s aan rondom slaap, zelfvertrouwen, mentaal welzijn en meer én krijg je begeleiding van een e-coach.
Netwerken en verenigingen
Voor ontmoeting en ontspanning is er een breed scala aan mogelijkheden. Download de Uni-Life app om deel te nemen aan activiteiten. Word lid van een studievereniging voor sociale en academische activiteiten, of van een studentenvereniging voor sociale activiteiten, sport, spellen en meer. Je kan je ook aansluiten bij een van de verschillende netwerken en communities rondom diversiteit en inclusie. Benieuwd naar de mogelijkheden om medestudenten te ontmoeten?
Student support groups
Als student of promovendus aan de Universiteit Leiden kun je je aansluiten bij Student Support Groups om sociale connecties op te bouwen en om over jezelf te leren. Je zit met maximaal 7 anderen in een groep, waarbij je begeleid wordt door een student-trainer. Een Student Support Group wordt gevormd op basis van een gedeelde interesse of ervaring. Denk hierbij aan 30+ groepen, groepen voor studenten met AD(H)D en meer.
Studentenpsychologen
Er staan verschillende studentenpsychologen klaar om je te helpen bij psychologische problemen zoals motivatieproblemen, somberheid of (ernstige) stress. Maak een afspraak met een studentenpsycholoog om studiegerelateerde en persoonlijke problemen te bespreken. Ook geven de studentenpsychologen groepstrainingen. Zo zijn er trainingen rondom faalangst, studiezelfvertrouwen en zelfbeeld beschikbaar, en is er een rouwgroep.
Studentendecanen
Heb je studievertraging gerelateerde vragen, bijvoorbeeld over het BSA, financiële voorzieningen of bestaande regelingen? Of combineer jij je studie met andere verantwoordelijkheden, zoals topsport, zwanger- of ouderschap, mantelzorg of een bestuursfunctie? Contacteer de studentendecanen. Zij weten alles over regelingen en wettelijke bepalingen die jou kunnen ondersteunen.
Fenestra Disability Centre
Heb je AD(H)D, ASS, een chronische ziekte, dyslexie of een andere beperking? Studeren met een functiebeperking kan extra tijd en moeite kosten. Als je extra hulp, begeleiding of aanpassingen nodig hebt kan je een afspraak maken met de studentendecanen van het Fenestra Disability Centre over alle zaken die te maken hebben met je beperking. Zo kan je ondersteuning en advies krijgen rondom de aanvraag van voorzieningen, financiële zaken en algemene informatie om je te helpen je weg te vinden.
Career Services
Hoe bereid je je voor op de volgende stap in je (studie)loopbaan? Ben je tevreden over jouw CV? Wil je dat er eens meegelezen wordt bij jouw sollicitatiebrief? De Career Services van adviseren studenten en recent afgestudeerden bij de overstap van studie naar eerste baan en bieden begeleiding bij studiekeuze- en loopbaanvragen in de bachelor en master. Bekijk de site voor o.a. inspirerende webinars en persoonlijke verhalen. Ook kun je zien welke activiteiten de Career Services verder aanbiedt en een individuele afspraak maken.
Website en nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van de verschillende nieuwtjes en gratis activiteiten omtrent Studentenwelzijn? Schrijf je dan in voor de Studentenwelzijn Nieuwsbrief. In deze maandelijkse mailing worden alle highlights van de komende maand voor je op een rijtje gezet. Op de website vind je daarnaast alle uitgebreide informatie rondom de mogelijkheden om jouw welzijn een boost te geven.
Ik wil meer informatie